Programma
BNNVARA

Opvolger First Dates barman Victor moet 'soort Zwitsers zakmes' zijn

foto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Opvolger First Dates barman Victor moet 'soort Zwitsers zakmes' zijn

De bekendste barman van Nederland hangt zijn rode strikje aan de wilgen. First Dates barman Victor Abeln gaat namelijk op wereldreis. In Jan-Willem Start Op! vertelt hij aan Morad en Roelof waar z'n opvolger aan moet voldoen.

Van cola zero's, tot wijntjes en whiskey: Victor schonk in totaal zo'n 8000 drankjes in in het First Dates café. Als een vertrouwd baken ontving hij zeven jaar lang de zenuwachtige blind daters en sprak hij ze bemoedigende woorden toe. "Ik heb heel veel leuke verhalen gehoord. Ik zeg altijd: liefde is het haakje waar we het aan ophangen. Uiteindelijk krijg je hele persoonlijke verhalen en kun je een schets maken van wie iemand is en wat iemand belangrijk vindt in het leven", legt Victor uit.

Opvolger

Victor ruilt zijn vaste stek in voor avontuur: hij gaat op wereldreis. Dat betekent dat er een vacature openstaat voor een nieuwe barkeeper. Waar diegene aan moet voldoen, dat weet Victor natuurlijk als geen ander. "Een goed luisterend oor, niet oordelend, beetje algemene kennis en moet met iedereen kunnen. Een soort Zwitsers zakmes", legt hij uit. "Dus ook kijken van hoe iemand in z'n energie zit, ga je snel of langzaam, bijdehand of juist iets simpeler. Heel snel schakelen."

Komt Victor terug?

Of het om een tijdelijke functie gaat en Victor ooit nog weer achter de bar verschijnt? Dat is ook voor Victor zelf een vraag. "Ik wil niet weggaan om terug te komen. Eerst maar even lekker reizen. En dan komen we er op de reis wel achter, waar ik behoefte aan heb."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie