Programma
BNNVARA

Kluun gooit eigen sausje over The Passion: 'Naar deze tijd getrokken'

foto: KRONCRV / Remko Modderkolk
  1. Nieuwschevron right
  2. Kluun gooit eigen sausje over The Passion: 'Naar deze tijd getrokken'

De veertiende editie van The Passion is vanavond te zien op televisie én te horen op NPO Radio 2. In Jan-Willem Start Op! blikt verteller Kluun vanuit zijn hotelkamer in Zeist vast vooruit.

Als de schrijver wordt benaderd voor deze rol, gaat hij er meteen vol in. "Dan heb je zo'n zoom-gesprek met de KRO-NCRV en de productiemaatschappij. En ik opende dat gesprek met: 'Heren, ik zal er even duidelijk over zijn. Ik wil deze baan, dus ik solliciteer. Dus wat jullie ook vragen, het antwoord is: 'Ja'", legt Kluun uit.

Verhaal naar nu

En zo geschiedde: Kluun kreeg de rol. De trots en passie die daar bij komt kijken knalt vanochtend door de radio. "Dit is zo'n groot spektakel", vertelt hij. "Ja, als je daar dan de verteller van mag zijn. En bovendien teksten zelf mag schrijven en het verhaal naar nu trekken - wat ik heb geprobeerd. Ja, dat is leuker dan elke dag achter je laptop zitten kan ik je vertellen."

'Niet meer luisteren naar elkaar'

In zijn teksten voor The Passion trekt Kluun dus ook de vergelijking naar het heden. Daarbij gooit hij zijn eigen sausje over de vertelling: "Ik heb een hekel aan iedereen die elkaar alleen maar de maat neemt, niet meer luisteren naar elkaar, niet het midden zoeken. Wat ik mooi vindt, Zeist is symbolisch het midden van Nederland. Dus ik probeer toch een beetje, dat 'Ik geloof in jou, ik wantrouw jou niet, maar ik vechttrouw jou' erin te gooien."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie